Home » Dejvid Linč

Dejvid Linč

Izvor: http://www.davidlynchfoundation.org

Poruka Dejvida Linča

U današnjem svetu straha i nesigurnosti, svako dete bi trebalo da ima mogućnost da u trajanju od jednog školskog časa dnevno uroni u sebe i iskusi polje tišine – blaženstvo – ogromno skladište energije i inteligencije koje leži duboko unutar svakog od nas. Ovo je način na koji možemo da spasemo dolazeću generaciju.

Ja “uranjam u sebe” praktikujući transcendentalnu meditaciju već preko 30 godina. To je promenilo moj život, moj svet. I nisam jedini. Milioni drugih ljudi svih starosnih dobi, religija i profesija praktikuju ovu tehniku i uživaju u njenim neverovatnim dobrobitima.

Jednog dana, nadamo se vrlo skoro, “uranjanje u sebe” kao priprema za učenje i kao sredstvo za razvoj kreativnog potencijala postaće sastavni deo nastave u svakoj školi. Stresovi današnjeg svakodnevnog života uzimaju veliki danak našoj deci upravo sada. Postoje stotine škola, sa hiljadama učenika, koje su nestrpljive u želji da uklone taj stres i oslobode puni potencijal svakog učenika čineći dostupnim obrazovanje usmereno na razvoj svesti.

2024 © Dejan Zoksimovski